Storstäder på nyårsafton – Ett urval

Då var det dags att se sig om efter ett ställe som lockar för nyårsfirandet! Som vanligt drar storstäderna till sig många som vill skåla i champagne och festa in det nya året på ett storslaget sätt. Här följer ett litet urval av klassiska och spännande resmål!

Prag
Varje år flockas tusentals till Prag i juletider och för nyårsnatten. Här går det vilt till på nyår, restauranger och flodbåtar är fulla av folk hela kvällen. Vid midnatt fylls stadens torg och gatorna

[ad#ad-article]

längs floden med de som vill se fyrverkerierna. Två ställen som är riktigt magnifika vid nyår är Karlsbron och slottet i Prag.

Paris
I Paris bjuds det som alltid på spännande uteliv och tuffa utsikter, men vid nyår är det en speciell känsla att stå vid Eiffeltornet och se fyrverkerierna som visar tornets silhuett med bakgrunder av rött och blått som orsakas av fyrverkerier. Några av de aktiviteter som lockar vid nyårsafton i Paris är gå på kabaret i kvarteret Pigalle, som till exempel på Moulin Rouge. Vill man se stadens romantiska sida är ett givet val en båtutflykt på Seine, självklart med middag ombord.

London
I London kommer man som vanligt bjuda på ljusskådespel med färgglada fyrverkerier efter att Big Ben slagit midnatt. I år kommer Elton John hålla en nyårsshow vid O2, något som förväntas vara artistens största show hittills!

[ad#ad-article]

Stadens utbud av restauranger för nyårsmiddag är stort, några riktigt populära restauranger är The Blue Elephant, Le Pont de La Tour och självklart banketten vid piren St. Katherine. Banketten som är inspirerad av medeltiden är kantad av allt som är kul, som fem rätters middag, öl och vin utan begränsningar samt ett efterföljande disco.