Lågprisflyg växer (igen) i Danmark

Det är Norwegian som har startat nya linjer i Danmark. Företaget börjar flyga på tolv nya linjer i april 2009, då bland bland annat till Amsterdam, Edinburgh, Krakow, Paris, Mallorca, Prag och Split. Introduktionen kommer lägligt då man därmed kan ta över mycket av den kundbas som tidigare flög med Sterling som gick i konkurs.
– De första linjerna från vår danska bas har blivit fantastiskt väl mottagna, därför gläder det oss att kunna offentliggöra lanseringen av ytterligare 12 linjer inför 2009. Som den största lågprisaktören i Danmark, ser vi fram emot att få flyga svenska och danska resenärer på semester nästa år, berättar Norwegians VD och koncernchef Bjørn Kjos.

[ad#ad-article]

Prisexempel, lägsta ordinarie pris i danska kronor:
Köpenhamn – Stockholm, 199 DKK.
Köpenhamn – Budapest, 399 DKK.
Köpenhamn- Nice, 398 DKK.
Köpenhamn – Split, 498 DKK.