Konst och illusioner med Nationalmuseum

Escaping CriticismI höst visar Nationalmuseum konst för temat illusion. Konstverk från fem sekler har valts ut och visas för de som tycker om konsten att lura ögat, det som kallas trompe l’oeil.
Sammanlagt är det över 150 konstverk i utställningen och man har blandat hejvilt, målningar med fotografier, till och med trädgårdskonstritningar finns representerade i utställningen. Konstformen Trompe l´oeil innehåller ofta ett fönster, en dörr eller en korridor för att skapa en illusion.

Vid Trompe l’oeil är både konstverket, ljuset omkring och själva rummet en del av utställningen. Den här utställningen är den första av sin storlek i Sverige och man får ta del av konstverk av Rembrandt, Jean-Baptiste Oudry, Olafur Eliasson, för att nämna ett urval.

[ad#ad-article]

Utställningen pågår fram till 11 januari 2009. Läs mer här.

(Foto: Public Domain. Wikipedia)