Tillgänglig turism i Stockholm

Med stormsteg närmar sig nu det magiska årtalet 2010, då Sverige ska vara tillgängligt för alla. Många med funktionshinder föredrar att resa på egen hand efter sina egna önskemål och med fler aktörer på marknaden behöver inte alla buntas ihop i en gruppresa.
Access Sweden meddelar att i Stockholm, 7-8 november 2008, går en internationell konferens av stapeln: Tillgängliga resmål – framtidsmöjlighet för Europeisk turism. Där ska en studie från Tyskland redovisas om den ekonomiska betydelsen av att göra turism tillgänglig för alla. I samarbete med European Network for Accessible Tourism (ENAT) medverkar experter från hela Europa. Olika workshops på temat tillgänglig turism arrangeras också. Alla som har anknytning till tillgänglighet, bland andra företag, researrangörer och hjälpmedelsleverantörer kan anmäla intresse för att medverka som utställare.