Medeltidsveckan på Gotland

Nu är det dags för Medeltidsveckan igen. Under perioden 3-10 augusti blir det tornerspel, medeltida musik och teaterföreställning. I år är det 25-års jubileum och man har förberett därefter. Det som ska vara den stora publikmagneten i år är jubileumsföreställningen Secreta Mysteria som produceras av gycklargruppen Jauvet. Showen kommer visas tre dagar i veckan i ruinen S:t Nikolai.
En stor turistattraktion är tornerspelen. Det är totalt sju uppvisningar med tornerspel då man kan få en inblick i tornerspel och se frustande hästar bära tungt klädda riddare mot varandra.

[ad#ad-article]

Under marknaden kommer Visby Glasblåseri finnas med. I år har man tagit fram en jubileumsflaska, tillverkad enligt samma metoder som fanns tillgängliga under medeltiden. Förhoppningen är att dessa ska tilltala mer köpsugna turister. Med Gotland Card får besökare 10% rabatt på samtliga produkter i marknadsstånden.

Musiken som spelas under evenemanget är givetvis medeltida och instrument som keltisk harpa och nyckelharpa ska användas flitigt. Musikprogrammet är centrerat vid S:t Lars ruin.
Medeltidsveckan avslutas med Gästabudet, då musiker och gycklare ska hålla humöret på topp för besökare.

(Foto: Karin Blomquist)