Mallorca storfavorit i svenska hjärtan

Spa-, familje-, design- eller lyxhotell på Mallorca? Mallorca är fortfarande svenskarnas populäraste resmål. Förra året reste drygt 160.000 svenskar till den populära ön och det är en ökning med nio procent jämfört med 2006. Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, uppger att koncepthotell, det vill säga hotell som utformats för speciella målgrupper, bokas av allt fler. Nästan varannan resenär söker efter ett boende som motsvarar olika önskningar. Ett bekvämt boende betyder mycket för turisterna, och förleden i hotellkoncepten kan vara spa, familje, design och lyx. Vuxna som reser utan barn föredrar oftast att bo efter eget koncept, medan det för barnfamiljer är viktigt är att hotellet ligger på stranden. Ving har på Mallorca de flesta strandhotellen i resebranschen.Den här sommarsäsongen har Ving renoverat hotellen Sunwing Resort Cala Bona på östkusten och Sunwing Resort & Spa Alcudia på norra Mallorca. Dessa två hotell är de mest populära bland barnfamiljer.
Dagens turister på Mallorca upptäcker allt mer inlandet och cyklar, vandrar eller spelar golf på den spanska ön, speciellt under vår- och höstsäsong.

[ad#ad-article]

Fritidsresor lockar förstås också med resor till semesterön Mallorca. Alternativen är många och kan tillfredsställa allas önskemål. Barnfamiljer söker familjevänliga stränder, medan andra föredrar att via hyrbil åka på snirkliga bergsvägar i den storslagna naturen och att stanna till vid hotell, som bokats i förväg.
I storstaden Palma finns begivenheter för alla och envar. Historiens vingslag är allestädes närvarande och att ströva i de medeltida gränderna är en upplevelse. Romare, fenicier, goter och morer har lämnat spår genom sina palats, moriska borgar och arabiska bad. Mat kan avnjutas på tapasbarer och för den som så önskar finns det tillgång till golfrundor eller att utöva vattensporter. Skor och andra lädervaror till förmånliga priser finns det gott om i shoppingkvarteren, så var och en kan få sitt lystmäte tillfredsställt med det stora utbudet av aktiviteter!