Herrgårdsliv på Skansen i juli

13-30 juli intar 1700-talet Skansen med åtskilliga olika begivenheter. Inledningsdagen tolkas Bellmans bibliska visor under rubriken Fader omsorg haf om mig. Under den nästan tre veckor långa tillbakablicken på 1700-talet på Skansen bjuds bland allehanda andra ting toner från det franska hovet, ett flertal konserter samt berättas om 1700-talets klädedräkter. I Skogaholms köksflygel avspeglas livet på 1700-talet med mat, spel, lekar och tidsfördriv.

[ad#ad-article]

På Bellmandagen 20 juli slår 1700-talet ut i full blom med Fredmans epistlar, gutår, rött vin och pimpinella för alla käraste bröder, systrar och vänner. Mycket musik på flöjt, cello, gitarr och luta bjuds på Sollidenscenen och Hazeliushusets gårdsplan. Allsköns företeelser med anor i 1700-talet iscensätts och måltid på Bellmans vis kan njutas i det gröna.