Hitta dina sista minuten resor på auktion

Inflationen har ätit upp löneförhöjningen och detta får förstås också konsekvenser för resekassan. Bensin- och matpriser har rakat i höjden och på Aktuellt i SVT häromdagen berättades om hur bilsemesterresenärer prickar in i vilka länder de ska tanka bilen, eftersom priserna varierar stort europeiska länder emellan. Sverige lär just nu ha de lägsta bensinpriserna.

I auktionsligan finns olika aktörer. Hos Elite hotels kan du på tradera.com boka ett ”superiorrum” från 1 krona för 1-2 personer, per hotell/natt torsdag till söndag. Information finns här. SJ säljer lediga platser på auktion, likaledes för 1 krona, i samarbete med tradera.com. På Travelmarket uppdateras sista minuten-erbjudanden från de stora svenska researrangörerna flera gånger dagligen. I skrivande stund kan du välja mellan många erbjudanden.

[ad#ad-article]

Nu sällar sig också Fritidsresor till auktionsgänget. 30 resor i veckan auktioneras ut och utropspriset är även här 1 krona. Resmål är bland andra Thailand, Mallorca, Grekland, Bulgarien och Turkiet. Resorna omfattar flyg och boende för två personer. Vill man ha en extrasäng och transfer, så kan detta läggas till resan, uppger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor. Sista minuten-resor erbjuds också hos resebolaget, med priser från 1195 kr. Många av dessa resor avser till stor del ospecifierat boende, men även andra alternativ finns.