Sommar på Skansen

sommar_midsommar.jpg

Inte alla turistar utomlands under semestern utan stannar av olika skäl hemmavid eller beger sig till huvudstaden och Skansen är ett välbesökt mål.

Skansen har av hävd många aktiviteter på gång under sommaren. Inte minst är Allsång på Skansen en publikdragare, både live och i TV-soffan. Denna begivenhet startade redan 1935 och är still going strong. Det fosterländska inslaget dominerade från början och varje sångkväll avslutades med Hugo Alfvéns ”Sveriges flagga”. Så småningom blev sångerna allt mer schlagerbetonade. Vem minns inte Egon Kjerrmans allsångskvällar med ”Siste man på Skansen” eller ”Auf Wiedersehn”?
Varje tisdag i sommar kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen från 24 juni fram till 5 augusti.

För den som normalt sett inte besöker Skansen är midsommarfirandet det bästa tipset, uppger Christina Hamnqvist, pressansvarig på Skansen. Utländska turister och invånare, som är kvar i stan, uppskattar att fira traditionell midsommarafton på Skansen. Under de tre midsommardagarna kan besökarna uppgå till 40 000 – förutsatt att solen behagar medverka…
Barnen kan se fram emot olika föreställningar och annat varje onsdag, berättar också pressansvarig. Under rubriken Barnsliga dagar kan barnen träffa djuren, lära sig mer om naturen eller se teater- och musikföreställningar. Sedan fyra år tillbaka finns också Barnens allsång på Skansen. För andra året i rad väntar en sommarturné med bland andra Riksteatern och Folkets hus. Det betyder att alla barn i Sverige får chansen att sjunga allsång!

På sommarprogrammet står bland annat också fårklippning på gammalt vis, jordgubbsfrossa med tillfälle att träffa jordgubbsodlare, aftonbön i Seglora kyrka varje kväll, om liv och musik på fäboden, en utställning om biologisk mångfald i Afrika.

Läs mer om Skansens sommarprogram här.

Foto: Marie Andersson, Skansen