Bli klimatsmart med Ving

eu-blomman.jpg

För en kort tid sedan hade Ving en Grön vecka med fokus på miljön. Sedan 90-talet har miljöarbetet varit livaktigt hos researrangören. EU-blomman, som är en motsvarighet till nordiska Svanen, gick till Sunwing Resort Kallithea på Rhodos som första hotell i Europa. Sommaren 2008 ska alla Vings hotellanläggningar vara märkta med miljömärket EU-Blomman, meddelar Magdalena Öhrn, informationschef på Ving. Kraven för märkningen sker på uppdrag av EU-Kommissionen.

Här följer några tips för dig som vill resa miljövänligare:

Minska koldioxidutsläppen med 30-40 procent genom att resa med charterflyg i stället för reguljärflyg. Nyttja nätet för information och bokning vilket minskar pappersförbrukningen. Välj ett miljömärkt hotell, som du kan hitta under ”Hitta ditt hotell/Bo miljövänligt” på Vings hemsida.

Räkna ut resekostnaden genom att lägga in din resrutt på Greenseats hemsida, som du hittar hos Ving. Där kan du räkna ut hur mycket utsläpp resan genererar. Beloppet betalas in direkt till Greenseat som investerar pengarna i olika typer av klimatförbättringsprojekt, framförallt trädplantering i olika delar av världen.

Väl på plats är det en god idé att välja busstransfer och lokala färdmedel. En liten detalj som att stänga av vattnet vid tandborstning två gånger om dagen sparar 11 000 liter vatten om året.

Läs mer om Vings miljöarbete här.

Vera L