Påskresa med Fritidsresor?

Vårdagjämningen närmar sig, och Skärtorsdagen 20 mars är dag och natt lika långa. Soltimmarna däremot lyser med sin frånvaro. Få en försmak av sommaren genom att förlägga påskfirandet söderöver och välj en solsemester utomlands.

Hos Fritidsresor ställer över 100 000 vinterglåmiga svenskar kosan söderut med solcharter. En trend är att byta ut påskfirandet mot solsemester i stället för påskfirande och jämfört med i fjol har resorna ökat med 10 procent. Fritidsresor sätter in extraflyg vid påsk till Cypern, Mallorca och Turkiet. Stor chans att hitta en resa trots många fullbokningar har den som är flexibel med avresedag, reslängd, resmål och val av flygplats. För den som längtar till sol och bad är Kanarieöarna, Thailand, Egypten och Mauritius orter som efterfrågas.

Om storstadsliv lockar så toppar New York, Rom, Paris, Lissabon och London listan på populära turistmål. I stället för påskalammet, påskgodiset och påskpyntet hemmavid väljer allt fler att resa bort. Dollarn är svag, vilket gör att pengarna räcker längre och man kan unna sig att shoppa och göra spännande restaurangbesök.