Fritidsresor rustar för vintern 08/09

i_0167054small.jpg

Medan Thailand är svenskarnas största enskilda resmål, så är och förblir Kanarieöarna ändå det mest omtyckta målet årligen för 390 000 svenska nordbor. Redan nu startar försäljningen av nästkommande vinters resor till den spanska ögruppen 100 mil söder om fastlandet.

Nya ställen kan vana kanariefrälsta njuta av, bo på nyrustade hotell och välja bland ett större utbud av affärer, restauranger och kaféer.

En tredjedel av hotellen är fyr- och femstjärniga och erbjuder poolområden och spaanläggningar. För den som vill koppla av från stress och rusch kan kosan ställas mot landsbygden och se fram emot att få njuta av att bo i egen villa eller på ett glesbygdshotell

Tenerife hägrar mest och resorna dit ökar med 25 procent. Fritidsresor erbjuder nya charterlinjer från Karlstad och Luleå. Två av de nya resmålen är orten El Médano, belägen vid en naturlig sandstrand och på den nordvästra kusten byn Garachico, där man kan hitta små hotell med anor från 1500-talet.

Vindistriktet Mozaga på vulkanön Lanzarote har flera gånger valts till Spaniens vackraste by. Där kan turisten tack vare den bördiga jorden njuta av blomsterprakt och planteringar och på ortens bodegor få svalka genom att provsmaka de lokala vinerna.

Läs mer om Fritidsresors vinterresor 08/09 till Kanarieöarna här .

(Foto: Lubbe Garell)