Planera jorden runt – resa online

Det är STA Travel som utvecklat en webbapplikation, med vilken du kan planera din jorden runt – resa i webbläsaren. Du börjar med att välja vilken stad du ska börja från, anger avresedatum, och sedan går det av bara farten! Webbapplikationen visar en matt blå översiktskarta av världen, med små vita prickar som anger städer med flygplatser. I början är detta mängden av alla möjliga startpunkter.

Planera din resa i en webbapplikation

Allt eftersom du väljer nästa anhalt så ser du vilka möjliga nästa anhalter som finns. Klicka på en vit punkt för att se vilka resealternativ som finns (flygbolag). Längst upp till vänster visas ett fönster dina valda anhalter och om du för muspekaren över dessa så ges mer information, som transitpunkt eller destination. I samma fönster kan du se vilket datum som avresan/ankomsten är planerad.
Genom att zooma in i kartan ändrar de vita punkterna storlek och påvisar så om det är större flygplatser eller mindre regionala.

Du hittar denna händiga applikation här! Notera att webbapplikationen är utvecklad i Flash och din webbläsare måste därför vara installerad med Flash för att fungera.