Nattetid i Hamburg

Fler bussresenärer under höstlovet

När höstlovet närmade sig i år var det uppenbart att fler valde att resa buss, mer specifikt med FlixBus. Under pågende höstlov ökade resandet med 25% med några av de mest bokade linjerna Stockholm-Kalmar, Stockholm-Göteborg, och Oslo-Hamburg.

– Normalt brukar vi se en nedgång i antalet resenärer efter sommaren, men efter att restriktionerna lyfts har vi sett att biljettförsäljningen ökat vecka efter vecka. De ökade bokningarna är gott tecken på att samhället nu är på väg tillbaka, säger Kajsa Ekelund som är kommunikationschef på FlixBus.

Ökningen av bussresandet var markant under vecka 44 och FlixBus utökade antalet avgångar för att kunna tillgodose efterfrågan.

– Inför höstlovet så har antalet bokningar ökat under hela vecka 44. Vi kan även konstatera att tyskarna, danskarna och norrmännen reste mer internationellt med buss under sina höstlov än vad svenskarna verkar göra. Just nu går våra nationella linjer allra bäst men detta kan komma att ändras de närmsta dagarna då bussresenärer tenderar att boka sina biljetter tätt inpå avgång. Vi rekommenderar dock att man är ute i god tid. Dels för att få bästa biljettpris men även för att vara garanterad en plats ombord, avslutar Kajsa Ekelund.

Fler nyheter!

Ny tågtidtabell förenklar resor till Jämtland.

Stadig ökning av passagerare med Norwegian.

Lyon i vinter? Fler flyg till Frankrike kommer snart.