Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

8 av 10 julresor bokade hos Ving

Nyheter, 10 november, 2016

Nu när julen närmar sig är det högt tryck på julbokningar. Det ser man inte minst hos Ving där 8 av 10 julresor redan bokats. Tittar man närmare på vilka som reser var är det tydligt att åldersgruppen 50-64 väljer Kanarieöarna. Samtidigt åker småbarnsfamiljer gärna till Mexiko och en markant andel av åldersgruppen 50-64 åker till Kuba. Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, kommenterar
– När det gäller Kuba och Mexiko är det två helt olika destinationer, som snarast påverkas av vilken produkt vi har, och vi har fler familjehotell i Mexiko.

Många vill åka över atlanten för att lapa sol och jobba på solbrännan. Men Kanarieöarna står fortfarande högt i kurs hos 50 plussare.

Det finns också de som väntar till januari för att lyckas plocka upp restresor som är billigare. Det är främst par utan barn som chansar på restresor i januari. Men som Magdalena kommenterar,
– Allra billigast är det i månadsskiftet november/december och första halvan av december.