Stort intresse för Prag i vinter

Hos Ticket har man lagt märke till det ökade intresset för Prag som destination för weekendresor. I allmänhet är det många städer i öst som många vill slappna av i under en weekend. Budapest, Krakow och Warszava har också fler bokningar än vanligt.
Men Prag leder helt klart, med en ökning på över 80 procent i bokningar.
– Prag har blivit riktigt trendigt i vinter. Det är en mysig storstad bara ett par timmars flygresa bort. Dessutom är det väldigt prisvärt att åka dit, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.
Prag är känt för den medeltida atmosfären med en stadsbild som i mångt och mycket är intakt sedan tidig medeltid. Men de lägre priserna för hotell, mat och shopping är givetvis också anledningar till det ökade intresset.