Kryssningar till Bohuslän i sommar

I sommar går det att åka på tredagarskryssning med Svenska Västkustlinjen från Göteborg till Strömstad. Det hela började för 50 år sedan då den första skärgårdsbåten åkte mellan Göteborg och Strömstad. Nu trafikeras sträckan av M/S Nya Skärgården som håller gammal tradition vid liv genom att bjuda på lokal mat. Kryssningen inkluderar en övernattning i Lysekil och Grebbestad. På vägen blir det stopp i Marstrand, Smögen och Naturum Kosterhavet.
– Det här är den populäraste resan vi någonsin har haft! Vi satte ett mål på 1200 biljetter, men är redan uppe i 2000 och det fortsätter att sälja. Det går utmärkt att boka fortfarande. Jag har jobbat i branschen i 30 år, men har aldrig varit med om ett liknande drag tidigare, säger en glad Dick Andréasson, grundare och delägare, Kulturbåtarna.
– Kulturbåtarna är en viktig aktör för den bohuslänska turismnäringen, och det känns otroligt kul att den här kryssningen skapar högt biljettryck. Det visar att vår satsning på varumärket Bohuslän ligger helt rätt i tiden, säger Dick.
Hittills är över 90% av alla bokningar för tredagarskryssningar. Se mer på Kulturbåtarna.

Foto:
Licens, Attribution-NoDerivs 3.0 Unported