8000 turer med Swebus i sommar

Inför sommaren laddar Swebus med 8000 bussturer för att ta semestersugna svenskar till ställen i Danmark, Norge och Sverige. I år blir det fler resor till fjällvärlden samt fler expressbussar inom Sverige.
– Längtan till den svenska sommarsolen och umgänget med nära och kära är stor, därför ökar resandet hos oss på sommaren, säger Christel Grip, presschef på Swebus. Han fortsätter
– Vi förväntar oss att trenden att “hemestra” kommer att vara minst lika stark i år. Därför är vår sommartidtabell fullspäckad med prisvärda inrikesresor.

Ta bussen till festivalen eller fjällen

Swebus kommer i sommar ta festivalbesökare till 16 festivaler runtom i Danmark, Norge och Sverige, till exempel Roskildefestivalen och Öjafestivalen.
Nytt för i år är möjligheten att åka till fjällen som Vemdalen och Funäsdalen. Det är tack vare samarbetet med Swebus och Härjedalingen som fjällresor kommer erbjudas över sommaren. Tack vare detta utökades Swebus sommartrafik med ytterligare 30 orter.

Skara Sommarland och Kolmården

Under sommaren har Swebus en sommarlinje mellan Göteborg och Örebro för de som vill ta sig till Skara Sommarland. Bussarna kommer avgå måndag, fredag-söndag under sommaren.
Om det är djurparken Kolmården som är mer intressant är det bra att veta att det även sätts in bussar till Kolmården. De kommer avgå tre gånger dagligen, torsdag-söndag.

Skribent: Paul-Christian Markovski, för Turista.NU.