Var reser vi i jul och nyår?

Mallorca

Jul och nyår närmar sig och redan är vi redo att åka på solsemester. Bokningar görs i stor omfattning och vi tittar närmare på trenderna. Hos Ving är det stor efterfrågan på resor till Kanarieöarna vilket inte kommer som en större överraskning. Men på andraplats hamnar Karibien som är ett trendigt val i år och har 10% fler bokningar jämfört med förra året.
Samtidigt är det tydligt att en vecka i sol och värme inte riktigt räcker till. Magdalena Öhrn kommenterar
– Något fler vill vara borta två veckor.
Fler väljer att resa bort över nyår än under julveckan, något som är en vanlig företeelse. Att ringa in det nya året i solen lockar mer än att öppna julklappar på stranden.
Bokningar till Thailand har också ökat nämnvärt med 25% fler bokningar än förra året. Högst i topp hamnar däremot Mexiko, hela 80% av de tillgängliga platserna har bokats.

Nykomlingen Jordanien

Solresor ser också att traditionen med jul på Kanarieöarna står sig stark. Men samtidigt har nysatsningen på Jordanien fått stort gensvar. Med Solresor Premium kan resenärer åka på utflykt till Röda och Döda Havet, klippstaden Petra och Wadi Rum. Pauline Berndtsson på Solresor kommenterar
– Vi flyger från Arlanda, Landvetter och Malmö under hela vintersäsongen. Oman och Förenade Arabemiraten är också populära och solsäkra resmål.
I Oman erbjuder Solresor utlykter såsom ökensafari vilket ska sätta guldkant på solsemestern.

Att blanda en vistelse på femstjärnigt hotell med utflykter är en spännande satsning och förhoppningsvis kommer det leda till mer varierade semesterhistorier från kollegor och vänner. Det finns all anledning att se framemot jul och nyår!