BKWine släpper boken Vinlandet Frankrike

Den nya boken Vinlandet Frankrike fokuserar på allt som berör vin i Frankrike. Det är ett hett ämne nuförtiden då både vinskribenter och finsmakare av vin ofta nämner Frankrike som en favorit när det kommer till vinresor.
Författaren Britt Karlsson säger om boken
– Det finns inget annat land som har sådan variation, bredd och djup, i sina viner. Inget annat vinland producerar så mycket fantastiska kvalitetsviner som Frankrike. Ändå finns det ingen modern bok om franska viner i Sverige. Det ville vi ändra på med ’Vinlandet Frankrike’. Boken är en guide för vinälskare till alla Frankrikes viner och vindistrikt.

Men vi ville även ge en bild av historien och ekonomin bakom vinet. Varför föll Frankrike från första plats till sjätte plats som vinland i Sverige? Och varför är man idag på väg att vinna tillbaka marknadsandelar?
Men boken ger också ett större perspektiv med en återblick över hur andra länder tävlat med Frankrike om förstaplatsen när det kommer till vinkultur.