Jakt på resor inför juletider

Nu när det är högsommar kunde man tro att folk fokuserar på ledighet och att slappna av, men det har visat sig att många väljer att boka solsemester inför julen. Redan nu. Hos Fritidsresor är varannan resa såld och under sista veckan i juni var det 64% fler bokningar av jul- och nyårsresor jämfört med året innan.
– Att årets jul är lönetagarnas revansch märks tydligt. Det var länge sedan det var ett så stort intresse för julresor mitt i sommaren, säger Bassam el Mattar.
Det är framförallt Kanarieöarna, Thailand, Mexiko och Egypten som lockar.
– Det är en riktig snöbollseffekt. Semestertider i kombination med svajigt sommarväder och skatteåterbäring är några av orsakerna till att många bokar både sommar- och vinterresor, säger Bassam el Mattar, Sverigechef på Fritidsresor.