Aruba i topp för resor till Karibien

Många vill åka till Karibien för att uppleva en riktig drömsemester. Av de resemål som finns i Karibien noterar Ving att Aruba ligger högst i topplistan. Det visar Vings undersökning med 9000 medverkande svenskar.
– Vi ser en tydlig trend västerut, allt fler vill semestra i Karibien och allt fler köper våra reguljärflygspaket till Florida och New York. Den billiga dollarn bidrar sannolikt till uppsvinget, samtidigt som det är ett drömresmål för många, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.
De vita stränderna i Karibien är välkända bland de som redan varit där och hett eftertraktade bland de som vill resa dit.
– Aruba kallas One Happy Island och enligt Happy Planet Index tillhör länderna i Karibien världens lyckligaste med Costa Rica i topp, följt av Dominikanska Republiken och Jamaica. Det kan ses som en garant för att man blir mycket väl bemött som besökare i Karibien, säger Magdalena Öhrn.
Under den kommande vintern 2012-2013 kommer Ving satsa på flera resmål i Karibien, närmare bestämt Curaçao, Jamaica, St Martin, mexikanska Isla Mujeres, Puerto Morelos och Akumal.