Elefanter i Kenya

Solsemester till Kenya i vinter – javisst!

När inspirationen tryter och man vill på en annorlunda solsemester i vinter, då finns det alternativ som bör få pulsen att öka en aning. Kenya är ett land som är relativt oupptäckt av vanliga semestrande svenskar. Det går att ändra på när det nu finns attraktiva resor till Kenya för vintersäsongen 2011-2012. Charterflyg tar dig nonstop till Kenya och västindiska oceanens klarblåa vatten.

Vid Mombasa finns Mombasakusten som är Kenyas mest kända kust för sol och bad. Vattnet i indiska oceanen är ca 26 grader varmt året runt.

Om du mot all förmodan tröttnar på det varma vattnet och den långa sandstranden, så finns landets nationalparker i nära anslutning, däribland Tsavo West och Tsavo East. Det är väldigt enkelt att åka på dagsutflykter och safari i nationalparkerna, en omväxlande upplevelse som ger mersmak för en semester i Kenya.