Alltfler vill flyga till USA

Under andra hälften av 2010 ökade antalet resenärer mellan Arlanda Airport till utomeuropeiska flygplatser med 16%, vilket mest orsakats av den starka efterfrågan av resor till USA. Det konstaterar Swedavia. Trenden håller i sig under 2011 och hittills har det varit fler än 25 000 direktresenärer till USA.
Samtidigt märks det att det behövs alltfler anslutningar mellan Sverige och USA.
– Flygkapaciteten mellan USA och Sverige motsvarar i dagsläget inte den efterfrågan som finns. Situationen skapar gynnsamma förhållanden för fler flygförbindelser året runt till USA, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.
Den bristande kapaciteten har lett till att resenärer som ska till USA måste byta flyga i andra europeiska länder. Men det betyder också att det finns tillväxtpotential, vilket är mycket positivit för den svenska flygbranschen.

[ad#ad-article]

– Vi bedömer att den starka efterfrågan kommer att kvarstå och vi ser stora möjligheter att utveckla flygförbindelserna mellan Sverige och USA, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.