Beethovenfest eller vinfest i Tyskland

Känner du för en fest med klass i september? Om du gillar klassisk musik, mer speciellt Beethoven, eller om du är en vinälskare, då finns de rätta festerna i Tyskland under hösten!
Mellan 10 september och 9 oktober är det musikfestival i Bonn, med inriktning på Beethoven. Festivalen har flera olika teman, som konserter med unga artister, och kända orkestrarFestivalen gör mer än att spela samma repertoar av Beethoven, man fokuserar på att låta musiken ta inspiration av nutida utveckling, både med yngre artister och mer etablerade orkestrar. Dessutom presenteras teman av Beethoven som inspireras av teater och jazz.

[ad#ad-article]

Om du istället vill uppleva dricka vin under festliga omständigheter så är vinfesten Weindorf i Heilbronn en rejäl fest. Under perioden 10 september till 19 september är Weindorf helt rätt! I år är det 40-årsjubileum och under 10 dagar blir Heilbronn en mötesplats för vinkännare och vinälskare från hela världen. Det finns också guidade turer för den som vill bli ledsagad till de viktigaste utsikterna. Ofta avslutas sådana turer med vinprovning.