Egypten gör succé och fler platser införs

Hurghada i Egypten

Den relativt nya sol och bad destinationen Egypten har lyckats öka intresset mångfaldigt bland svenska resenärer. Nu sätter Ving in 5000 extra platser till Egypten för att tillgodose den stora efterfrågan.
Mycket beror nog på att Egypten är väldigt solsäkert och dessutom anses rätt exotiskt för de som redan prövat mängden övriga länder som lämpar sig för sol och bad. Magdalena Öhrn som är informationschef på Ving berättar
– Egypten är garanterat solsäkert och flygresan är relativt kort. Man kan få bra boende till ett bra pris och dessutom lockar både fantastisk snorkling och kulturella sevärdheter.

Platser som Sharm el Sheikh och Hurghada har satt Egypten ordentligt på kartan när det gäller semesterresor. Endast fem timmars flyg från Sverige finns orterna vid Röda havet med kristallklart vatten. Just snorkling och och dykning är extra populärt i Egypten på grund av det klara och varma vattnet.

Fotograf: Joakim Borén