Solsemester i Alanya

Strand och hav i Alanya, Turkiet

Alanya i Turkiet har blivit såpass känt för sol och bad att det nu är bland de mest eftersökta för solsemester i sommar. Här finns den välkända Kleopatrastranden och bakom staden finns Taurusbergen som omger den hela vackra området.
Alanya har utöver sina nästintill perfekta sandstränder också ett rikt och pulserande utbud av restauranger, barer och nattliv.

Resor till Turkiet

Intressanta upptäcksfärder

Eftersom staden ligger så bra till vid Medelhavet finns många kulturella aktiviteter, så som festivaler under året. Några exempel är internationella kultur- och konstfestivalen och jazzfestivalen, den senare lockar till sig jazzmusiker från hela världen.
Glöm inte att pröva någon vattensport som vindsurfing eller paragliding! Det är ett riktigt bra tillfälle att pröva på och lära sig dessa vattensporter vid de långsträckta stränderna och det klarblåa vattnet i Alanya.