Se och upplev Grönland

Myskoxar

Ta chansen att se Grönland då solen skiner som mest där i maj. Nu finns ett specialerbjudande för den som vill se isberg och grönländsk kultur. Ett besök i grönlands huvudstad Nuuk kombineras med båttur längs kusten för att se Grönlands kust och isbergen från Ilulissat. I maj är det sol dygnet runt vid Ilulissat. Resan sker mellan 27 maj och 3 juni och fram till sista december lockar Grönlandsresor med en boka tidigt rabatt på 1200 kr.
Resepaketet omfattar flyg mellan Köpenhamn-Kangerlussuaq-Nuuk och Ilulissat-Kangerlussuaq-Köpenhamn, två nätter på båt samt sammanlagt fem nätter på hotell, frukost alla dagar, två middagar och ett antal aktiviteter.

Se myskoxar och vildrenar

Resan inkluderar också en tur till inlandsisen i Kangerlussuaq som bjuder på ett spännande djurliv, med nästintill 10 000 myskoxar och ett stort antal vildrenar. Att se inlandsisen är förstås inte lika spännande som att gå en bit på den, vilket också ingår.
Susanne Tupy som är färdledare berättar

[ad#ad-article]

– Jag bodde i Grönland på heltid från 2003 till 2007 och är nu ”långpendlare”. Under besöket i Nuuk tänkte jag introducera några personer jag känner, nyckelpersoner som berättar för oss om dagens Grönland.
Resan bygger på idén att resenärerna ska se både stadslivet i den mindre staden Nuuk och en liten fiskeby med endast 100 invånare, där man lever av fiske och jakt. Mer information om resan hittas på www.gronlandsresor.se.