Aruba uppstickare för all inclusive

Aruba. Fotograf: Ulf Berglund

Aruba ligger i Karibien, strax norr om Venezuela. Ön är en region med autonomitet i kungariket Nederländerna (kungariket ja) och européerna kom först till ön när bland andra Amerigo Vespucci gick iland 1499.
Det är ett mycket platt landskap som breder ut sig på ön och de långa vita sandstränderna har hjälpt mycket för att lyfta ön till en höjdare för solresor. Kort och gott är det 33 kilometer med sol och bad och nöjesaktiviteter som hör till strandlivet. Den relativt korta ön erbjuder det mesta för solsugna resenärer och det är tämligen solsäkert då regn är sällsynt.

[ad#ad-article]

Nu är det lättare än någonsin att ta sig till Aruba när Ving börjat med non stop charterresor till Aruba från Arlanda. Resorna anordnas med Vings eget flygbolag, Thomas Cook Airlines Scandinavia.
Ving erbjuder all inclusive paket på tre hotell på Aruba. All inclusive kan också köpas till på ytterligare sju hotell. All Inclusive erbjudandet omfattar vissa utvalda nöjesaktiviteter, lokala drycker och tre mål mat om dagen. Resan går via Amsterdam och sedan vidare till Aruba.

För den rastlöse finns det mängder att göra på Aruba. Det går att lära sig segla, snorkla eller varför inte kombinera solresan med att åka på smekmånad dit. När TripAdvisor utsåg de mest romantiska öarna i Västindien hamnade Aruba högt upp på listan. Det går också att gifta sig på ön då vigsel där erkänds som legitim i Sverige. Det går också att ordna med strandceremoni á la romantisk komedi.

(Fotograf: Ulf Berglund)