Mallorca lockar även till nästa sommar

Cala San Vicente, MallorcaFör att förnya Mallorca för turistande presenterar Ving nu flera orter, för att på så sätt locka till utflykter utöver stränderna.
– Det här är orter för dem som vill uppleva en annan sida av ön och kanske vill kombinera solbadandet med vandringar och utflykter med hyrbilen, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving

21 nya hotell
Det är höga förväntningar på nästa sommars turister. Ving har utökat utbudet med hotell, nu finns 21 nya hotell och flertalet är av högre klass. Mest populärt är All Inclusive – hotell så denna typ av hotell är satsar man mest på. All Inclusive ger helt enkelt så mycket som möjligt till den kräsne turisten, med mat och dryck som ingår i själva biljetten.

[ad#ad-article]

– Vi ser att boendet får allt större betydelse för svenskarna och är i många fall viktigare än själva resmålet. Allt fler bokar så kallade ”koncepthotell”, dvs hotell utformade för en speciell målgrupp; det kan vara familjehotell, designhotell, spa-hotell, lyxhotell eller hotell för vuxna som reser utan barn, säger Magdalena Öhrn.
Koncept som kryssningar har ökat markant och Ving erbjuder kryssningspaket till Medelhavet och Karibien. Andraix, MallorcaEn specialare är ett paket med kryssning längs Nilen, en resa som också är av typen All Inclusive. Detta paket blandar stilla färd längs Nilen med en sol- och badvecka i Hurghada samt ett besök vid Ramses den tredjes kärlekstempel i Nubien.