Mer Maldiverna och golf jorden runt

För den som vill till Maldiverna finns nu ytterligare några öar att välja mellan. Sex nya öar erbjuds av Fritidsresor, och av dessa gör atollerna Addu och Gaafu världspremiär då de öppnats för turister internationellt. Båda ligger vid södra delen av Maldiverna. Bakgrunden till denna starka expansion ligger i kapacitetsbrist, som Lottie Knutson förklarar
– Många svenskar har redan säkrat sin resa till Maldiverna. På vissa avgångar har det varit svårt att hitta boende. Därför utökar vi både med helt nya öar och fler platser på de tidigare fullbokade öarna.
Gaafu har två nya öar med egna turistanläggningar. På båda finns möjlighet till snorkling och andra vattensporter som surfing
För hobbydykare och snorklingsfantaster blir det extra spännande när fler dykplatser blir tillgängliga. Vid atollen Addu finns hela 25 platser som är populära för dykfantaster.

Svenska golfare kan gotta sig
Golfare kan börja packa klubbor och peggar, för nu kommer Ving med programmet VingGolf – Specialresorna för alla golfare. Nu när säsongen 2008/09 närmar sig lanserr Ving tre nya resmål i VingGolf-programmet. Från 27 oktober 2008 till 6 april 2009 kan glada golfare pröva Florida, USA, vidare till kanarieön Fuerteventura som ligger närmast Afrikas kust och så PortAventura som ligger nära Barcelona i Spanien.
Golfboll. Tee off.För tillfället är Belek i Turkiet det hetaste resemålet för golfare runtom i Europa. Det handlar i det fallet om prisfrågan, som Jarno Holmström, produktchef på Ving kommenterar
– Att Belek blivit så populärt beror framförallt på prisläget. Här får man enormt mycket för pengarna. Hotellen håller högsta klass, likaså de tiotal golfbanor som alla byggts upp under loppet av några år.

För den som vill ha ut mer av sin golfresa kanske en rundresa med tema golf är helt rätt. Med VingGolf kan man ta sig till Hammamet och Tabarka i Tunisien för en veckas intensiv golf och lite upptäcksfärd vid de antika ruinerna i Dougga. Under sex dagar får du fem dagars golf varav den sista dagen är en golftävling, ”Veckans Vinggolfare”, samt en dags upptäcksfärd vid Dougga. Jarno Holmström förklarar denna satsning.
– Golfrundresan i Tunisien passar perfekt för den som gillar mycket golf och vill umgås med andra golfare. Mer information kan hittas här.