Ny flyglinje till Finland från Skellefteå

I veckan invigde man den nya flyglinjen mellan Skellefteå och Helsingfors i Finland. Flyglinjen går via Jakobstad – Kokkola och ska trafikeras av Finncomm Airlines. Under augusti kommer linjen trafikeras måndagar, onsdagar och fredagar men med start första september blir det också avgångar på torsdagar. Utökningen kommer skapa nya spännande möjligheter för näringsliv och de som vill åka på semester från Skellefteå, då Helsingfors är en stor flygplats med många förbindelser.
– Med den nya flyglinjen kan näringsliv och privatpersoner enkelt nå både Jakobstadsregionen och Helsingforsregionen. Dessutom så kan man via Helsingfors nå ytterligare 130 destinationer så flyglinjen kommer verkligen att ge nya möjligheter säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.