Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

Semestra hemma i Sverige? Ja men såklart

Resetips, 21 juni, 2017

När Swebus tog fram statistik över hur populariteten med utlandsresor visade det sig att semesterresor hemma i Sverige ökat med 10 procent sedan 2014 fram till 2016. Statistiken var specialbeställd via HUI. Med 80% av semesterresor hemma i Sverige visar det sig att svensken själv är en viktig kund för svenska turistnäringen.

I samma veva gjorde Swebus en egen enkätundersökning med över 1100 Swebus-resenärer. Även i denna undersökningen visade det sig att semester hemma i Sverige på sommaren ligger oss varmt om hjärtat. Framförallt är det Stockhol, Göteborg, Gotland, Västkusten och Skåne som lockar.

– De stora resebolagen pumpar ut information och tidningarna skriver gärna om exotiska resmål. Men det ger en en skev bild av svenskarnas sommar, för 83 procent av våra fritidsresor är hemma i Sverige, säger Swebus kommunikationschef Christel Grip.