Upplev Norrskenet i Norge

Aurora borealis i Norge

Aurora borealis i Norge

Visst, du har troligen sett foton och filmer av Norrskenet. Men.. har du sett foton av Norrskenet med en figur utklädd till hippie? Näe, vi trodde inte det heller!
Du kan se norrskenet på flera orter uppe i norr, i Finland, Norge, såväl som Sverige. I den här bloggposten kollar vi närmare på Norrskenet i Norge. Det har länge varit populärt att kombinera en vintersemester med att se norrskenet, till den grad att det finns skräddarsydda resepaket. Vi tittar närmare på några orter i Norge där du har stor chans att se norrskenet.

Var du kan se norrskenet

Bäst möjlighet till att se norrskenet har du på följande fyra platser i Norge.

  • Hammerfest. Det är också den stad som ligger längst norrut i världen.
  • Lofoten. Du kanske inte kände till det men surfning är en populär sport här! På grund av gulfströmmen är klimatet här rätt milt vilket helt klart hjälper vågade surfare.
  • Svalbard. Staden som ligger 100 mil från Nordpolen har riktigt mörka vintrar. Det hjälper såklart för den som vill se ett spektakulärt norrsken.
  • Tromsö. Den tredje största staden norr om polcirkeln. Staden har också den största andelen hus gjorda av trä i Norge, det äldsta från 1789. Så du kan se framemot en pittoresk stadsmiljö, förhoppningsvis med norrskenet över horisonten.

[ad#ad-article]