Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

Direktflyg till Aqaba i Jordanien från Arlanda

Nyheter, 10 november, 2016

Staden Aqaba har ökat i popularitet bland svenska resenärer, speciellt de som är intresserade av dykning och segling i Döda havet. Därför startar Royal Wings med direktflyg till Aqaba. Det fanns tidigare direktflyg och nu återupptas denna satsning. Väl i Jordanien kan du besöka den 2000 år gamla klippstaden Petra, som ligger cirka en timme med bil från Aqaba. Utöver det ligger dalen Wadi Rum i södra Jordanien, den är känd för sandstensklippor och gamla fornlämningar. Sedan inspelningen av filmen Lawrence av Arabien 1962 har turismen i området gynnats mycket, för såväl sightseeing som bergsklättring.
Aqaba är också känd som en destination för wellness-resor med paketresor hos Apollo, Jambo Tours och Mixx Travel.