Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

Lite snö i vinter? Det fixar man med konstsnö i Östersund

Nyheter, 9 oktober, 2016

För att undvika att turismen lider av för lite snö satsar Östersunds skidstation på konstsnö. Under flera år har stationen satsat på snöproduktion under vintersäsongen. Det har visat sig vara en bra satsning. En rapport visar att tack vare konstsnön lyckas man skapa cirka 50 extra skiddagar varje säsong. Det är främst längdskidåkningen som påverkas av produktionen av konstsnö.
Det hela sammanfattas med Projektet Snö som pågår 2015-2017 och som ska placera Jämtland-Härjedalen på kartan för vintersport.

Det bör lugna längdskiddåkare som funderar på att resa till Östersund för skidåkning vintersäsongen 2016-2017. Snötillverkningen har också visat betala sig ekonomiskt då turismen ökar. En studie som gjorts av Peak Innovation och Projektet Snö visar att samhällsnyttan kan värderas till 400 000 kr per år.