Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

En skog på Kanarieöarna, planterad av Fritidsresor

Nyheter, 10 januari, 2013

Trädplantering på Gran Canaria

Under fem år kommer Fritidsresor sakta men säkert plantera en hel skog på Gran Canaria. Det kommer ske i samarbete med stiftelsen Foresta (Foresta Island Reforestation Foundation) är en ideell organisation som vill bevara ögruppens skogsområden.
För att finansiera detta samarbete kommer svenska resenärer som deltar i ö-turen, bidra med 1/2 Euro var.
– Ö-turen är en av våra populäraste utflykter och vi räknar med att kunna ge minst 7,400 € till Foresta, säger Michael Lund Jensen, Fritidsresegruppens destinationschef på Gran Canaria.
Åtminstone 650 träd ska planteras i ett område som är 10000 m2 stort och är beläget i Fataga-dalen.
– Vi har valt just Fataga-dalen eftersom man här bevarar egna traditioner och byggnader. 2007 förstördes 15 procent av skogen i en stor skogsbrand men börjar nu återhämta sig tack vare olika insatser. Mycket arbete återstår och Fritidsresors skog är en del av återuppbyggnaden.

Foto: Fritidsresor.