Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

Tre av fyra sjunger i bilen

Nyheter, Resetips, 4 juni, 2012

Bilpanel

När Hertz Biluthyrning sammanställde resultaten från sin kundundersökning, gjord i samarbete med TNG SIFO, stod det klart att tre av fyra sjunger under bilresan. Det visades också att de flesta lyssnar på bilradion medan hälften av de deltagande lyssnar på CD-skivor. Endast 5% använder mobiltelefonen för att lyssna på musik.
– Det är kanske dags att ta kål på myten att alla sjunger i duschen. Undersökningen visar att det är mycket vanligare att man sjunger i bilen än i duschen. Kanske ser man tiden i bilen som ett bra tillfälle att släppa loss. Helt klart är i alla fall att musiken flödar på de svenska vägarna, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz Biluthyrning.
Undersökningen gjordes under april 2012 och inkluderade sammanlagt 2000 intervjuer med deltagare från TNG SIFO:s nationella webbpanel.

Titta på följande infographic från Hertz Biluthyrning för en illustration över resultaten.