Booking.com Barcelona Boktips Bussresa Dagskryssning Egypten Flyg Frankrike Gran Canaria Grekland Italien Kanarieöarna Kroatien Kryssning Mallorca Medelhavet Norge Paris Rhodos SJ Skidsemester Solsemester Spanien Stockholm Teneriffa Thailand Turkiet Tyskland Tåg USA Weekend

Köpenhamn, Göteborg och Stockholm heta inför midsommar

Nyheter, 18 juni, 2011

När midsommar närmar sig står det klart hos Swebus att de flesta vill åka med företagets bussar till Köpenhamn för att fira midsommar. Strax därefter följer Göteborg och Stockholm på andra- och tredjeplats. Många väljer att åka dagen före midsommarafton, 24 juni, samt 27 juni.
Att så många åker till Göteborg beror också på att festivalen i Roskilde öppnar redan på midsommardagen, vilket leder till två festligheter under samma vecka i Göteborg.
– Inför många storhelger planerar resenärerna sina resmål långt tid i förväg, men här skiljer sig midsommarfirandet, säger Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus. Många väntar till en eller två dagar innan midsommarafton innan de bokar sin resa. Det är lite för tidigt att säga vart göteborgarna kommer att fira midsommar i år, men tittar vi på förra årets biljettsstatistik ser vi att Oslo lockade mest.